ÄLSKAD

Idag blir vå älskade prinsessa Thilde 15 månader. Vi älskar henne så enormt mycke,finns inga ord till hur mycke. Vi är så stolta över att ha fått en sån underbar flicka. Du är vårt allt loppan!
Pussar o kramar mamma o pappa





Vi började ju o göra om vårt kök i lördags, de är fortafande inte klart än lite små grejer kvar. Men gud va fint de blir,kommersätta in bilder på de sen. En före o efter bild om jag hittar en bild på hur de såg ut innan.

Men annars har de inte hänt så mycket i helgen.
Have a nice day!

Halle da!

Oj Oj Oj,hur ska detta sluta.

För en stund sen satt mikko o kollade i tapet karta o rätt som de var så ville han göra om hela köket. Sätta upp en tapet, o den e helt galen men så tuff, måla om alla luckor,köks möblerna ja allt i prencip,så nu undrar jag hur detta ska sluta. Men de e roligt att få omgjort ibland!

Skriver senare hur de går ;)

Tjing!

Vatten djur

Vi var ju o badade idag och det gick jätte bra. Lucas tyckte det var så mysigt o skönt i de varma vattnet och man såg de på honom att han rikigt njöt o vara där. Och thilde den lilla guppy fisken trodde hon kunde simma o börkjade spralla med benen. Hon dök två gånger och tyckte det var jätte kul. Ja lucas dök också men efter de doppen tyckte han inte alls om att bada mer utan protesterade med att gnälla.
Sen får vi ju inte glöma o berätta att lucas skrattade riktigt fört första gången idag,det lät dom ett hi bara,men så gulligt,lilla snutte plutten. O han luktar så gott :)

Tack för en mysig dag mina godingar ;)

Thilde har varit med om mycke i dag,först fick hon vatten i fel hals och kräktes. Sen i omklädningsrummet så var där en liten pojke som lekte med nycklarna som satt i skåpen och thilde var ju också nyfiken på dom så råkade han slå upp et dörr mitt i huvudet på henne. Efter de så åkte vi till mac donalds o åt,thilde gick i sin egen lilla värld och så kommer det en annan pojke som kunde vara två år o mycket större än vad thilde e. Men så springer han emot henne och vi ser inte de och ska krama henne o bara välter thilde så hon trillar baklänges och hans mamma kommer och skulle ta honom o välter ut alls sin dricka på golvet. Vilket kaos det blev! men det gick bra till slut.

Nu ska jag natta gumman!
God natt


Simma som fisken..

Idag ska jag och min underbara lilla sessa åka och bada i vellinge med nathali och bebis lucas. Det är första gången som lucas ska bada i badhuset,det ska bli så kul o se hur ha reagerar men tror att han kommer tycka det är skönt. Och så ska vi inte tala om thilde,hon blev överlycklig när jag ska att vi skulle träffa bebis lucas och sen berättade att vi skulle åka o bada,hon älskar de och vill att vi skulle åka nu på en gång men fick förklara att vi skulle vänta till nathali kom med sin bil och att vi skulle äta frukost först. och de gick hon med på.

Jag ringde till värnhems sjukhus igår och skulle prata med dom men dom hade bara en telefonsvarare så man är tvungen o åka in där och prata med dom. Så de får vi göra antigen i morgon eller nästa vecka.

Nu har mina kusiner åkt till Thailand ska var bort i två veckor,frågade om inte jag o thilde fick plats i resväskan,haha!
Hoppas dom får de bra där nere i alla fall!

Nu ska jag gå o packa lite saker,så man inte glömer de viktigaste typ bikinin o blöjor haha.

Tjingeling!!!


Konstig

Jag känner mig lite konstigt,låter roligt men de e en jobbig känsla. Vet inte hur jag ska beskriva hur jag känner mig,har inte lust till o göra något samtidigt vill jag inte vara hemma o bara glo. Får gå ut en runda sen när loppan har vaknat o se om de hjälper. Känns som om de e något som fattas, kanske bara är en sån dag i dag,lite smått deprimerad och allmänt uttråkad eller?
Ja jag vet inte, får se om de blir bättre nä älsklingen kommer hem,slutar nämligen tidigt idag.

När thilde föddes så tog jag prover på bb och då visade de sig att jag inte hade säkert immun för någon sjukdom som var farlig om jag fick om jag blev gravid igen. Ja inte för vi har bestöm något än men jag vill ju inte gå o bli sjuk. Men så ska jag gå o ta den sprutan men så finns den bara på värnhems sjukhus så jag måste ta mig in där o ta den. Jag ska ringa in där först men dom har jätte dumma tider man bara får ringa mellan, 17.00 till 19.00,vad e de för tider egentligen. Men hoppas på att de löser sig och att jag får den.

Jag älskar min lilla familj så mycket,ni är de bästa som hänt mig <3
Pussss på er <3

Ute o promenixar!

Jag hann inte lägga upp bilderna på Thilde igår,men här kommer dom i alla fall :)





Här är hon ute och går med sina puma skor på fötterna,det går jätte bra. Hon ska bara gå o gå o gå o gå,men det är så roligt att hon kan gå. Är så stolt över min lilla sessa :)

Idag har vi varit uppe med tuppen,thilde vaknade halv sju av en mardröm så jag tog upp henne i vår säng men hon ville inte somna om så vi låg o pratade liten sen gick vi ner darck välling,thilde då,och tittade på bolibompa!
Det är första gången på jätte länge som vi går upp så här tidigt,o absolut inte den sista kan jag tänka mig,men så är livet som småbarnsmamma, och de e helt underbart!

Vill ha hela huset fullt med små barn fötter som springer runt o kallar på mamma och pappa hela tiden,som ska pröva olika saker,pratar o frågar en massa. Se allt som dom lär sig,helt underbart!

Så vi får se ;)



Hon kan GÅ!!!

Det är helt otroligt,vi satt och tittade på tv igår kväll och thilde gick runt,runt bordet som hon alltid brukar göra. Men så satt mikko i fåtöljen och frågade henne om hon ville smaka på hans dricka dågick hon till honom utan o hålla i sig. Så gjorde hon flera gånger,sen när det blev paus i filmen så gick vi in i lekrummet och så satt thile på golvet så sa jag thilde ställ dig upp,då bar hon ställde sig upp och bara gick. Det var en helt sjuk känsla man fick,tårarna bara rann jag blev så glad, ni skulle ha sett så stolt hon såg ut när hon gick sina runder i rummet. Så sa man till henne så duktig du e som kan gå själv, då blev hon så mallig!

Jag är så stolt över min lille thilde att hon kan gå,jag ringde och skickade mms och sms till nästan alla igår och berättde att hon kunde gå.

Idag har vi haft kalsa för alex,så vi har haft några gäster här hemma på kaffe och tårta och thilde har gått hela dagen helt själv.

Så nu vill jag bara ta ut henne så hon kan gå ut själv,så i morgon gäller det :)

Bilder kommer på min prinsessa i morgon nöär hon är ute och promenixar!
Ha de bra

Mys i stan

Ännu en natt har thilde haft feber,har kommit fram en tand till där nere så det är inte så konstigt att hon har ont. Men tycker så synd om henne,hon har öben varit lite hängig idag inte alls på topp.

Vi träffade Kamilla och Izabelle i dag oxå,vi var och fikade på gilli och gick lite i stan o mös. Thilde tycker så mycket om bella,hon tycker det är så roligt att bara titta på henne när hon busar runder.
Så tack för en mysig och trevlig dag får vi göra om :)

Efter de gick vi hem och thilde somnade i vagnen hon behöved verkligen de,sen åkte vi hem till mamma och pappa så nu sitter vi här och myser med lite godis och lets dance :)

Mikko skulle fixa med båten och lite andra saker så han tyckte vi kunde åka hit en stund o de e inget jag tackar nä till det är mysigt o vara här.

Nä nu orkar jag inte skriva mer.
Hörs i morgon.
God natt!


Min lilla Thilde

Tycker så synd om min lilla thilde,hon har feber och somnade nästan vid matbordet när vi satt och åt middag. Hon håller ju på o få fler tänder däruppe så det är därför hon har feber. Så innan hon somnade fick o alvedon med smak av bär,det tyckte hon om :)




Vi var ju på bvc idag,hon tyckte inte om att sitta på vågen så hon blev jätte ledsen,men det gick bra ändå. Hon vägde ca 8,9 kg och var 77 lång. Så lite har hon gått up sen sist vi var där och växt tre cm,en cm varje månad så det är bra.

Efter det så gick vi till mamma och hämtade mobilen,alla blir så glada när dom ser thilde dom vill ju att hon ska börja på de dagiset sen men jag vet inte,vi får se. Men vi kom lagom till mellanmålet i alla fall,mackor och o´boy, mums var det.

Nä nu ska jag gå och diska undan lite,det är inte så roligt att stiga upp i morgon och det första man behöver göra är att börja diska.

God natt mina kära vänner!


BVC

Fy vilken natt jag har haft,det har varit så varmt i vårt sovrum så det har varit svårt att kunna sova. Jag vill helst ha det kallt i rummet när jag ska sova. Tror thilde oxå tyckte det var varmt för hon har vaknat några gånger o ville ha vatten.

Kl 13 så bär det av till lena på BVC med thilde,hon ska mätas och vägas,det var typ tre månader sen sist vi var där så det ska bli kul o se hur mycket o har gått upp och växt på länden. Hon har ju legat under sin kurva när det gäller vikten men det är ju inte så mycket men hon rör ju sig hela tiden så det är inte så konstigt. Är nyfiken!

Vi var ju hos mamma och pappa i går och dom körde oss hem vid åtta,och jag tappade min mobil i bilen så jag känner mig helt handikappad utan min mobil. Så den ska vi hämta hos mamma på jobb efter bvc.

Oh vad jag vill flytta,vill ha ett större hus,mer plats. Så mikko har sagt de när vi har fått ordning på ekonomin så ska vi börja kolla runt. Har ju inte kunnat ta ut någon riktig lön än efter mikko tog över firman. Men nu äntligen börjar det gå på plus! Så vi får hålla alla tummar vi har.

NU vill thilde komma upp till mig,hon är jätte trött.
Hörs sen!

Utmaning

Utmanad igen av min käre vän Fia,det är bara att göra den annars vet man inte vad hon kan hitta på,haha!

1. Gå in i mappen "Mina bilder"
2. Gå in i sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invintera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dom veta att dom är utmanade.





Ja då blev detta m in bild. Blev inte förvånad över att det skulle bli en bild på Thilde för har nästan bara bilder på henne. Men här ser ni henne göra en grimas,hon ser jätte rolig ut,likt ett monster. Hon ville att jag skulle bli rädd för henne när hon gjorde den och det blev jag för det ser inte alls ut som min Thilde,haha!

Här är mina utmanade, Caroline, Manne,Mia. Sen kommer jag inte på fler just nu.
Lycka till :)


Jäsp

Fy va jag är trött,thilde vaknade kl 7 i morse och det är första gången hon gör de så man e lite ovan vid de men man får väl börja vänja sig nu. Thilde väckte mig genom o pussa mig på kinden och sen på munnen och då kan man ju inte motstå att slå upp ögonen och bara krama om henne. Hon är helt underbar min lilla sessa!

Idag ska vi nog bara ta de lungt tror jag,eller så ska vi till stan med mamma en runda eller följa med hem,det brukar ju bli så om om tisdagarna. Vi får se vad som händer :)

Ha en bra dag

ojojoj vilken helg

Vilken helg vi har haft,en massa folk och en massa mat!

Fredag: Fyllde min kära syster 18 och då kom hela släkten hem till gislöv och grattade henne. Fick en god middag och en god tårta,fast jag tycker inte om tårta men ändå. Hon fick en massa fina saker, bland annat en kamera som hon önskade sig,men allra mest önskade hon sig en biljett till jill johnson,så självklart fick hon det. Så i söndags så gick caroline och malin dit och kollade på henne och hon belev tom fotad med henne,blev helt överlycklig!

Lördag: Thilde sov över hos mormor och morfar från fredag till lördag så vi sov jätte länge den morgonen,det behövdes verkligen. Sen körde vi till tippen med lite skit och efter de hämtade vi loppan. Vid fem tiden körde vi vidare till vesa med familj i vellinge för att se melodifestivalen tsm,som har blivit en tradition. Vi åt gott och en massa godis. Rätt låt vann!

Söndag: Min faster fyllde 50 år så det blev att åka på kalas ännu en gång och då blev det ännu mer mat och god saker och trevligt folk. Har inte träffat släkten så här mycke på så kort tid,men det är så roligt att träffas!

Idag kom kusin des med jim o så gick vi en lång runda med thilde,tippen och jim. Des höll både hundarna och det gick jätte bra medans jag gick med thilde som låg och sov så gott i vagnen. Sen på eftermiddagen åkte jag ner till emma på salongen och gjorde en inpackning i håret som verkligen behövdes. Tack så jätte mycket gumman för den!
Pappa var och hämtade thilde innan jag skulle till emma så nu är vi hemma i gislöv och myser men ska snart åka hem!

Nu orkar jag inte skriva mer!
Tjingeling!

GRATTIS!



Grattis Malin på 18 årsdagen!
Äntligen blir du myndig som du längtat efter :)
Ha en bra dag!
Pussar och kramar!



Nu har jag inte skrivit på ett tag,det är för jag har haft mycket att göra dom sista dagarna. Men är kommer en liten sammanfattning.

I går var jag och thilde med caroline i stan för att handla en present till malin,hon kommer att bli gald för den vi hittade :)
Efter det gick jag och thilde till nathali för vi skulle åka och hälsa på jonna och hennes lille liam. Vi skulle vara dä fyra men jonna blev lite sen så vi kom iväg vid sex tiden i stället. Jonna hade så fint i sin lägenhet och henns lille liam var så söt,han hade jätte mycke hår. Tack för en trevlig fika :)

Denna helgen blir det full rulle,i dag ska vi fira malin,i morgon ska vi nog till skegrie och hälsa på sen på söndag ska vi till min faster för hon fyller år då. Så det blir en massa kalas :)

Nu vaknade Lille Prinsessan,får gå och ta upp henne!
 Ha en trevlig helg!
Puss


Så söt

Nu är klockan mitt i natten och jag borde ligga i sängen vid den här tiden men fastnade framför tvn och mikko duchar så jag väntar på honom.

Idag har jag och thilde varit o hälsat ¨på hos nathali och bebis lucas. Asså han är så hima söt den lille pojken så de klnappt e sant. Jag pussa på honom och han luktar så himla gott,lukar bebis och jag bara älskar den doften,helt underbart. Vi fikade kakor och drack läsk,ingen ovanligt o göra när det gäller mig och nathali,met gott var det.
Min underbara lilla thilde hade så skoj där,hon busade och tog ram en massa saker hela tiden,men det gjorde inget hoppas jag i alla fall,? :)

Aja nu ska jag sova!
God natt Peoples!

När??

Jag var ju hos en hud läkare elleer vad det nu var för två veckor sedan och skulle kolla upp den röda pricken jag har i ansiktet. Hon tog bilder och skulle visa dom för sin kollega,sen skulle hon höra av sig till mig o säga om dom kunde ta bort den eller inte. Men dom har inte ringt än,så jag börjar undra om dom kan eller inte. Vill ju veta de för om dom inte kan de så får jag leta upp någon annan som kan för jag vill verkligen inte ha den där mer. Mår dåligt av den och känner mig jätte ful pga den. Så jag hoppas verkligen dom hör av sig snart.

Jag vill en grej så enormt mycket men vet inte om jag vågar ta de steget. Får se om jag vågar ta mig i kragen o inte bry mig så mycket om vad andra tycker,säger och tänker. Men det är svårt för jag tar ändå till mig vad andra säger. Så det är ett svårt beslut!

Just nu så sitter jag i fåtöljen framför tvn,alla andra sover så jag har den för mig själv. Visst det är lite tråkigt men ändå rätt skönt för man kan vara för sig själv,inte ofta de händer så jag njuter för fullt :)

Men ni får sova så  gott när ni väl ska!
God natt!


Söndag

Ja då har ännu en vecka gått,vet inte var tiden tar vägen. Tyckte precis att det var måndag och hade en hel vecka framför mig men den har bara sprungit i väg. Det är väl så nu när man har blivit vuxen,när man var barn tyckte man allt gick så långsamt man ville att det skulle bli jul så tomten kom och somma för att få sommarlov men nu vill man bara att det ska finnas en knapp som man kan trycka på så tiden stannar upp lite. Men tyvärr finns inte  inte en sådan knapp,får väl uppfinna en eller?

Igår var vi i vellinge och hälsade på hos vesa med familj,det blev pizza och en massa godis när det var dax frö melodifestivalen. Den ska vi inte snacka om, blev lite besviken på vilka låtar som gick vidare. Men men inget jag kan göra åt tyvärr.

Just nu så är jag och loppan hos mormor och morfar o hälsar på. Tyckte mikko o alex skulle ha en dag tsm.
Snällt av mig va?

Hej o hå gul o blå ;)

Utmaningen

Min bästaste bästa vän untamar mig i en utmaning,där man ska skriva 7 hemligheter om sig själv,oj oj oj säger jag bara ;) Men här kommer dom i alla fall:


1. Jag är så fruktansvärt mörkrädd,jag kan inte ens gå ner på vår egen nedanvåning om det är mörkt där. Om jag är tvungen att gå ner så springer jag upp för trapporna det fortaste jag bara kan.

2. Jag hatar verkligen spindlar. Ser jag en så skriker jag och springer iväg. Bara jag tänker på dom så rysser jag i hela kroppen.

3. Någon av det västa jag vet är skäckfilmer. Om jag har sett någon sån film så inbillar jag mig en massa saker både efteråt och långt efter. Så vill jag att Älsklingen ska hålla om mig när vi ska sova :)

4. Jag har svårt att säga nej till vissa personer fast jag egentligen inte vill. Har nästan alltid varit sån person men har börjat ändra mig lite nu efter Thilde föddes.

5. Jag vill så himla mycket ha en liten till. Men självklart ska vi vänta ett tag till men det är svårt ;)

6. Efter Thilde föddes har jag blivit lite om man ska kalla de pedant,jag vill alltid att det ska vara frächt och fin hemma så jag städar så gott som varje dag. Skojar inte, dammsugar typ varje dag!

7. Jag bara älskar o ha mycket smör på mackan,kvittar om de e sånt pålägg som man kan ha utan smör,har jag smör under. Något som är så himla gott är rostad macka med mycket smör och nutella på,så smälter de ihopa och det e såååå gott,MUMS!


Ja där fick ni 7 stycken sanningar om mig. Och nu utmanar jag Nathalim och min kusin Manne.
Lycka till! :)

:)

Nu är man mät och belåten efter ha ätit lite soppa och knäckemackor. Var i och för sig inte så hungrig för vi har varit på gilli med nathali och bebis lucas idag.
Det var ett tag sen vi träffade dom så det var på tiden de blev av. Som vanligt när vi är o gör stan osäker så går vi alltid till gilli och äter, innan när vi åt var det chibatta med kycklingröra men har tröttnat på den så nu är det bakad potatis med skakenröra som gäller,mums vad gott de e.
Sen gick vi runt och kollade lite. Jag köpte en jätte fin bodysuit till thilde,den ser ut som en joggingdress, den är ljusgår och rosa, häftig!
Och natahli hittade fina kläder till lucas oxå,så det blev riktiga fynd till våra små älsklingar :)
Tack för en trevlig dag,alltid lika kul o träffa er!

Innan vi skulle gå till stan så satt thilde och drog upp allt från skötväskan,det brukar hon göra så det var inget jag tänkte mer på. Men efter en stund så känner jag en typisk smink doft, så jag går in till thilde och då är hon helt brun. Då hade den lille busan tagit mitt puder och rivit med naglarna och stoppat de i munnen och det fanns puder exakt överallt,golvet,väskan,kläderna. Men hon satt bara och smilade och tyckte hon var jätte fin. Haha ja men de  e sånt man får räkna med när man har en liten loppa som är nyfikan.
Det är ju så är man inte nyfiken så får man inte reda på saker :)

I morgon får vi se vad dagen har att bjuda på,har nämligen inte planerat in något så vi får se!

Måste ju bara säga Grattis Jonna till din lilla Liam!

Hej på er så länge!


Tisdag= Gislöv :)

Då var det redan tisdag och då slutar mamma tidigt och då brukar jag och loppan följa med hem till gislöv och mysa lite. Det har blivit en vana att göra det och det är så roligt!

Igår kom elisabet,jonatan och bebisen hit vi åt lite bullar och kakor och pratade om allt möjligt som vanligt :) alltid lika skoj!

Har inget speciellt o berätta för det har inte hänt så mycket så jag avrundar detta in lägg här!

Tjiao!

Söndag

Mikkos kusin med flickvän kom till oss igår och sov över, det var mycket roligt. Vi tittade på melodifestivalen och åt en massa gott. Så tack för en trevlig helg!

 I och med att dom var här så åkte jag och thilde på kalaset det var jätte roligt. Är inte ofta man träffar alla så på en gång. Min kusin Marcus har en dotter på snart 4 år, Izabelle,hon och thilde lekte jätte mycket med varandra. Så söta var dom. Så hon fick övat lite med att ta hand om  en sån liten för hon ska nämligen bli storasyster till sommaren,hon kommer att få en lillebror. Det är ovanligt i vår släkt med pojkar, det finns bara tre stycken och resten är flickor. Så det ska bli roligt med en liten gosse.

Nu ska jag och thilde ta på jamasen och sätta oss i fåtöljen och mysa lite. Och vänta på att pappa ska komma hem,han är på ett ärende.

Så ni får ha en trevlig kväll!

RSS 2.0