Min Prinsessa <3

Idag är det exakt en månad till vår älskade lilla/stora Prinsessa fyller 2 år!



Tänk 2 år o kan allt :)
Här ser ni även hennes överall, min lilla micilin gumma ;)

Finns inget bättre än o vakna upp till ett sånt leende varje morgon, då har dagen redan blivit så mycker bättre. Kärlek till denna lilla sessa är så stor att det inte går o förklara, du e bäst min Thilde <3


Måndag Morgon

Då var det måndag, en vecka med nya tag :)

Jag glömde berätta att vi köpte en ny dammsugare igår, den är super bra och så fanns det lukte gott som man lägger i påsen så luften som kommer ut doftar så gott o fräscht.

Just nu så sitter jag o min loppa o tittar på Nemo, ovanligt eller hur ;)  men den är lika rolig varje gång man tittar på den så än har jag inte tröttnat på den och det har inte thilde heller gjort haha.


Idag ska vi åka med faster eva till calinen o noah. Thilde tycker det ska bli roligt o åka i evas bil o att vi ska till noah, det är ju hennes bebis. Så det blir dagens projekt :)

Om en stund komme rörläggare o ska fixa röret under vasken så vi kan få kall vatten igen.
Har inte så mycke o skriva just nu.

Tjingeling!

1 advent

Då var det 1 advent idag var har all denna tiden tagit vägen, bara man blinkar så är det julafton känns det som.

Idag var vi på härliga hem och köpte stjärnorna till fönstrena, vilket tjat om dessa stjärnor men nu har vi dom i alla fall. När vi var där så träffade vi på tomten, jag som trodde thilde skulle bli rädd men hon blev tvärtom. Hon pekade o sa mamma tomten o var jätte glad. Så vi gick fram till tomten och pratade lite med honom o så fick dom pepparkakor o en klubba.

När vi kom hem satte jag upp jul gardiner i köket o upp med alla stjärnor så nu är det mysigt juligt i kyrkoköpinge ;)

Nu ska loppan snart gå o nanna kudden, så ska sitta o mysa med henne en liten stund till innan de e nanne dax.


Ha en mysig 1 advent :)


God natt bloggen!

Vilken dag vi har haft idag. Först vaknade jag och inte kunde somna om o då var klockan typ halv sex sen vaknade alex klockan sex o låg o vred sig hela tiden, hans säng knarrar jätte mycke när han rör sig. Jag som är en person som har svårt o somna om kunde inte somna om så jag och alex gick ner o kollade tv i stället. Sen vid åtta vaknade loppan o mikko. Vi var trötta allihopa så efter frukosten satte vi på Lejonkungen o la oss o soffan o mös. Kan ju erkänna att jag slumrade till lite då och då :)

Vid tolv begav vi oss till Ikea, men det blev en snabb runda bara för vi visste vad vi skulle ha det blev, hatt och sko hylla till hallen, en lampa i taken, en golv lampa, natt lampa till alex och dörr mattor. De var något mer men kommer inte på de just nu.
Sen blev det biltema, för jag skulle se om dom hade stärnor men ikke se nikke hade dom de men det blev i stället en massa skaddar o kopplingar o ja allt vad de nu var och tre lyktor :)

Så när vi kom hem så började vi fixa o ha oss med lampor och jag satte ihop hyllorna. Men mitt i allt när vi höll på så sa de pang och det forsade eller sprutade vatten under vasken, då hade ett rör gått sönder och det kan inte fixas förrän på måndag. Så nu har vi bara varm vatten i huset, måna brukar bara ha kall vatten eller inget vatten alls när något sånt här händer men vi har varm vatten konstigt men sant. Men vi överlever de  :)

I morgon elle i dag rättar sagt eftersom klockan är över tolv, så ska vi åka till härliga hem o köpa mina stjärnor o lite andra saker. Och om vi hinner så blir det en runda ner på julmarknaden oxå, det är ju så mysigt. Det får bli en sån utflykts dag som calinen sa, för detta är den första lediga helgen mikko har haft sen han tog över firman. Mysigt är det!

Nu ska jag sova e jätte trött.

God natt och sov gott mina vänner <3

Vårt beslut!

Då är det mys fredag idag som gäller and I Love It :)
En massa mys med en massa gott, mums mums!


NU ska jah kräka av mig lite!

Jag är så trött på folk som tjatar om jag inte ska sätta thilde på dagis o om jag inte ska börja jobba. Folk tror säkert jag e för lat o för bekväm av mig för o jobba, men då ska jag svara på de att så är det definitivt inte utan. Jag jobbar för mikko när han behöver och så klipper jag så jag tjänar egna pengar jag med det kanske inte är så mycket med det är alltid något. Plus så vet jag inte vad jag vill jobba med i heller så jag funderar på det med men samtidigt så hjälpe jag mikko som sagt. och det här med dagis, varför ska jag sätta henne på dagis när jag inte har något jobb? Det kankse hade varit roligt för henne o träffa andra barn och så, men vi brukar hälsa på hos mamma och sen har jag vänner som har barn så hon får träffa andra barn oxå fast vi är hemma. Jag tycker inte det är fel att vara hemma med sina barn hon är ju bara två, tycker fler skulle vara hemma mer med sina barn om dom hade haft möjlighet till de och de har ju jag så jag njuter o jag missar ingenting av thildes utveckling eller något nytt hon säger eller gör. Hon ska vara på dagis någon gång men inte så länge jag har möjlighet o vara hemma med henne. Och kan ju säga de att vi sitter inte vara o glorpå tv o inte gör något för det är helt fel. Vi gör en massa saker som dom på dagis oxå gör. Jag och mina syskon, jo malin o madde var på dagis lite när dom var små men annars har vi varit hos min mormor och vi tyckte det var hur roligt som helst och vi har inte kommit efter med saker för det. Sen tycker jag de e synd om barn som e på dagis från dom öppnar till dom stänger om föräldrarna bara e hemma ändå.
Så sluta fråga varför och om thilde inte ska vara på dagis, TACK!
Och om jag inte ska börja jobba det är mitt och mikkos val och våra beslut!!


Det blev inga stjärnor igår från maxi men har hittat andra som vi ska köpa :)

Ha en mysig fredag, puss o kram skum banan!


Blinka lilla stjärna där...

Jag hart bestämt mig för o ha stjärnor i fönsterna istället för ljusstakar. Så jag ska flörta lite med mikko idag om vi inte kan köra till maxi o köpa stjärnorna jag har kollat ut som jag vill ha :)

Så om det blir det köpet idag så åker dom direkt upp i fönsterna för det är bara så mysigt med lite julstämning, Längtar tills julgranen ska upp o alla tomtar ohh de e så mysigt, I love it!


Nu står thilde o äter pepparkakor eller som hon säger pipparkakor haha hon e bara för go min lilla fiseloppa :)

Tjingeling!!


Så STÖRIGT!!!!

Jag blir verkligen knäpp på detta!!

Varför blir texten så stor ibland när man skrivit???
Någon som vet varför o hur man blir av med de???

Transformers

Asså igår satt jag o mös för mig själv framför tv o sappade mellan alla kanaler så vid elva tiden tänkte jag gå o lägga mig. Men just när jag reser mig upp så kommer värsta stora lastbilen o stannar på vägen o hade värsta lamporna på som snurrade runt. Efter bara några minuter så startar dom en maskin, den både lät o såg ut som en i transformers och den flyttade dom buskar o grenar med. Dom ska vara klara där till nästa vecka, vi fick hem ett bred där det stod att vi som bor vid grusvägen fick inte ställa våra bilar där för då kommer vi varken fram eller tillbaka för husen kommer då. Det är färdigbyggda hus som dom ska sätta där, så allt ska vara helt klart till den 14 dec. Sen får vi se vad det blir för grannar vi får!

Jahap vad händer idag för loppan o mig, vi ska fixa här hemma lite sen ska vi åka med o titta på när alex spelar bandy. Thilde var med sist oxå o då hade hon jätte kul sprang runt o busade med mikko, sparkade boll och hoppa :)

Nu orkar jag inte skriva mer for now.
Trevlig dag!


Tvn för mig själv =)

Mikko skulle lägga thilde idag men vem somnade först jo det var ju pappsen som gjorde de. Så thilde låg o snackade för sig själv när jag kom upp o så sa hon pappa nannar. Men till slut somnade hon oxå. Mina älsklingar <3


Så nu har jag tvn för mig själv, först blev de bonde söker fru och nu är det Greys. Så skönt o kunna bestämma själv vad man ska titta på. Men oftats är det jag som sitter med kontrollen o sappar men nu har man den alldeles själv utan någon säger måste vi titta på de haha!

Vi har bestämt oss nu, thilde ska få sprutan!
Jag tänkte så här det är fler som har dött av influensan än sprutan. Vill inte gå och oroa mig för hon ska få svin grejen eller inte, de e bäst o vara på den säkra sidan. Sen fick jag höra av en jag känner att det var en tjej som hade fått svin grejen o läkarna hade sagt att hon blev utskriven till sommaren, kunde kanske komma hem nån dag under jul men de var knappt.
Så thilde ska verkligen ta den punkt slut!

God natt mina vänner
puss o kram


Lagar mat

Just nu så står jag o lagar mat, det blev köttfärssås o pasta det e så gott :)
Så jag går fram och tillbaka o skriver här.

Jag skulle pröva en ny metod idag med thilde, att inte låta henne sova middag idag för då kanske o somnar lättare i kväll. För dom senaste dagarna har hon inte alls velat somna som hon brukar så vi får se om detta hjälper.

Fick även en tid till henne för vaccination för svin grejen, så nu kommer de ska vi ge henne den eller inte. Har till på onsdag o bestämma oss om hon ska ta den eller inte. Men det luta mot att hon ska ta den för vi vill inte att hon ska bli sjuk. Men ja de e ett svårt val.
Vad tycker ni?


Nu är maten färdig så jag o loppan ska äta.
Kram


God morgon Onsdag

Klockan är snart halv tio o min loppa sover fortfarande och ändå så somnade hon typ vid kvart över åtta igår så det är länge.

Igår var vi ju på alex skola o pysslade o fikade. Det var faktiskt roligt o pyssla haha, gjorde tre stycken julkort som jag tänkte skulle skicka iväg men dom var inte hela så länge för thilde skulle pröva o ta av sakerna jag satt på haha. Men men så länge dom var hela var dom fina i alla fall.


Vad händer idag.. hmmm??

Det händer inte så mycke idag faktiskt o det kan vara rätt skönt o bara vara hemma, eller jo vi ska ta en promenix ner till mamma o hämta mina saxar för ska klippa lite idag. Men annars blir det inte så mycke mer. Slänga in en maskin tvätt o vika tvätt sånt roligt :)


Nu ska jag gå o göra en kopp med varm oboy, mums!


Hur god ser inte denna kopp med varm oboy ut... mmmm mums! :D

Hej på ett tag

Pyssel :)

Jag och thilde hade sov morgon idag sov till nio, det var jätte skönt för jag var så himla trött igår var ju uppe med tuppen.

Efter att ha sett Ullared igår så vill jag så super duper mega mycke dit, jag bara älskar o gå där inne o kolla på alla saker o bara handla en massa saker. Får se om det blir en vända dit nu innan jul, men det kommer säkert vara smockat med folk där inne men lilla jag kan alltid tränga mig fram om det skulle vara så haha!





Det blir tvättning o städning idag, första maskinen är igång och jag ska snart ta en sväng om med golv moppen och dammtorka lite. I eftermiddag ska vi åka till alex skola för o pyssla o fika lite.

Nu ståt thilde o säger att hon e toa nödig :)

Ciaooo!


Love <3

<3<3<3<3<3 LÄNGTAR <3<3<3<3<3


Vakna med the voice

Jag har sovit dåligt i natt, vaknat flera gånger av att där har varit för varmt o mikko snarkar något fruktansvärt, skönt att de e någon som sover djupt i alla fall, haha.
Sen ringde hans klocka o då tänkte jag att jag somnar om men då börjar byggarna hålla ett sånt liv utanför så det var bara till o stiga upp för att kunna somna om kunde jag bara glömma. Så nu sitter jag här och tittar på vakna med the voice med en kopp te, tända ljus o myser ner mig i soffan så det är inte helt fel :)

Idag ska vi träffa calinen o noah för vi ska fixa några saker i city och så ska thilde passa noah och hon är stolt över de. Kommer bli världens bästa barnvakt med alla dom pussar o kramar o all den kärlek som hon kan ge alla. Hon är bara så stolt över noah,när man frågar vems bebis de e så säger hon thildes, min sötnos <3


Kramiss!

Söndag :)

När vi vaknade i morse så var det första thilde säger till mig, titta nemo. Så jag satte på hitta nemo sen låg vi o tittade på den i sängen tills mikko kom hem efter ha jobbat en stund.

Sen körde vi o lämnade loppan hos mormor och morfar för vi skulle åka till härliga hem och titta på en soffa som mikko hittade i en tidning. Thilde tycker inte det är så roligt o titta på sånt så hon fick vara där och busa :)

Vi gick in på härliga hem och tittade på soffan men den var inte som vi hade tänkt oss, jo modelen o färgen var som vi ville ha. Men den var väldigt liten, då menar jag välrigt liten. Vi har ett liten vardagsrum så vi kan inte ha så stor soffa men den soffan hade verkligen blivit förliten. Så vi gick upp till Em och tittade, det fanns många fina soffor men till slut så hittade vi vad vi sökte efter. Den Perfekta soffan till oss,den modelen, färgen ja allt så den följde med oss hem.
Så nu sitter vi i den nya soffan och bara myser :)


Här e den :)

Så nästa helg bär det av till ikea för att inhandla sakerna till hallen och lite annat smått och gott.
Asså tänk om en vecka så är det första advent var har all denna tid tagit vägen. Jag och alex räknade ut att den är en månad och två dagar till det är julafton och en månad och åtta dagar tills vår prinsessa fyller två år. Det är helt sjukt och det känns som jag tryckte ut henne i förra veckan. Nä men det känns inte som det var så länge sedan. Vår sessa blir två shit :)


Nä nu ska jag gå i göra en kopp te.
Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner!


Lördag

Usch va man e dålig på o hitta på rubriker ibland, som i dag då blev dagens dag idag :)

Mikko o sami har åkt o jobbat lite, så jag o thilde e hemma idag men vi vet inte vad vi ska hitta på. Får se vad fiseloppan vill göra kanske går ut en runda med tippen det är ju så fint väder ute så man får passa på o vara ute då.


Har inte så mycke o skriva just nu det var mest för att liksom :)

Gott gott

Nu är det IDOL wwiiieeeee med en massa godis o gott gott, det kan inte bli bättre :)


Idag har det varit full rulle, städade hela huset i morse, sen begav vi oss o mötte calinen o noah vid bussen för o sedan gå till mamma på jobb. Blev en vända på stan, men som vanligt fanns det ingenting. Eller jo lite var där men inte som man typ de vill jag ha. Försökte kolla ut några klappar oxå hittade några som jag ska in handla någon dag :)


Jag o thilde har målat  med vattenfärg. Sen hällde vi ut alla hennes saker som fanns o hennes lådor o  lekt med dom. :)


Nu börjar de igen.
Ha en mysig fredag :)

God mojon i sol skenet :)

Så härligt de e o vakna upp till att solen skiner så fin ute. Och vi ska primenixa en del idag, ska träffa calinen o noah idag, ska ner till stan en runda o titta lite. Sen ska jag kanske hjälpa mikko o jobba idag.


Alla som bor i tellehulla vet hur trelleborg är när det gäller skvaller o skit snack, det är folk så glada för här. Det har eller går ett rykte om mig som jag ska ta dö på nu. I alla förhållande är det inte alltid perfekt, man båkar, e ovänner o kanske behöver vara ifrån varandra lite. Och jag o mikko kände att vi behövde vara för oss själva ett tag för det var så mycke som hande hänt den senaste tiden. Men så hade någon satt igång ett skvaller att jag hade träffat en annan de var därför jag o mikko inte bodde tsm länge, men nu ska jag säga de att så var det INTE!!!
Den personen som hittade på de hade väl inget eget liv.
Så om ni hör något om de så e de absolut INTE sant!
Punkt slut!!!


Så nu har jag sagt de, blir bara så arg men de e egentligen inget o bry sig om för människor är så glada för o sabotera för andra o snacka en massa skit.


Idag är det även fredag, jippi!
Det innebär en massa mys pys med idol på tv :)


Jag älskar Mikko av hela mitt hjärta <3
Jag älskar vår alldeles egna lilla Prinsessa överallt annat <3


Nu ska jag fixa lite.

Se Ya!!




Dagen innan fredag

Jahapp då var det torsdag idag och jag vet inte vad vi ska hitta på idag, får se vad dagen har o bjuda på sen när loppan har vaknat. Ligger nämligen o sover nu, var ganska gnällig o trött så det blev en tidig middags sömn idag. Men det är bara bra för då är hon tröttare ikväll.

Dom håller på för fullt här o bygger o gräver till dom tre husen som dom ska bygga bredvid oss. Så vi får se vad de e för folk som ska bo i där.


Tvätt maskinen kallar på mig nu :)



Gladdiissenn :D



Varje Dag Utan Ett Leende Eller Skratt Är En Bortkastad Dag :D


Love<3

Leta Leta Leta

Thilde ligger o sover middag just nu så jag passar på o dega lite i soffan innan hon vaknar.

Vi vill ha en ny soffa men jag hittar ingen som jag vill ha, har kollar typ på alla sidor men hittar ingen som passar. Vill ha en tyg soffa med schäslong, men soffor e så dyra så de e sjukt, men jag o mikko ska åka någon dag o ragga soffor. För vi har bestämt att vi ska ha köpt en ny soffa innan jul så då får vi lägga på ett kol haha. Men de ska nog gå :)


Ska snart laga lite middag till loppan o mig men vet inte vad vi ska äta än, får gå ut i frysen o kolla vad vi har där. Något gott blir de i alla fall :)

Hej så länge

God morgon onsdag

Idag är det lill lördag och det är bonde söker fru ikväll som vi ska titta på, han roger e ju så himla skum men man kan inte låta bli titta på honom haha.

Igår kväll när thilde hade somnat fick jag fnatt o började städa hela nedan våningen, så nu e här rent o fint. Kändes skönt o komma upp till städat hus så slipper man göra de idag, lite små plock efter thilde bara men de gör man lite då och då för den lille damen kan ta fram sker. Men så länge hon har roligt med sina och delvis våra saker (som hon får ha då) så är det ingen fara :)

Ska ner till banken sen o fixa min internet dosa, kolla upp några saker, sen ska vi tvätta några maskiner, så det blir en liten fixar dag idag :)

Nä nu orkar jag inte skriva mer.

Ha en bra dag

Hemma igen..

Då var jag o loppan hemma efter en mysig dag med sis o mycket gos med noah :)
Älskar doften av nya bebisar, mmmm :)

Thilde har precis ätit lite så nu sitter vi o väntar på att m ska komma hem, han är o jobbar så det har blivit en lång jobbe dag för honom. Men han e så duktig :)


Måste ner till banken i morgon o låsa upp min internet dosa, för en viss liten dam har tryckt lite på den så den är låst. Har ju räkningar o betala men går ju inte utan den lille saken. Så det får bli morgon dagens projekt.

Snart är de jul här i vårt hus....lalalal...det är så mysigt med julen, men den är även stressig så det är lite skönt när det väl är över så man inte stressar så mycke. Men de e sånt som hör till och min o nathalis klapp stress precis innan julafton, förra året sprang vi runt som yra hönor i stan o letade men hittat eller visste inte vad vi skulle köpa. Så i år ska jag skriva på en lapp vad jag ska köpa till var o en, men det kommer säkerligen blir sista minuten ändå, för sån e jag ibland :)
Vi får väl se!

Nu ska thidle hoppa in i duschen o sen är det dax o nanna kudden för min lilla sessa :)

God natt o sov gott

Bulle Bull :)

Har varit upp med tuppen idag för jag o thilde skulle åka till calinen o noha vid nio. Så nu sitter jag här o nördar mig lite medan calinen skät upp bullarna vi ska äta, mums!
Och thilde springer runt o leker o busar.

När vi satt på bussen så säger thilde till mig kissig mamma, kissa toaletten mamma. Så jag sa till henne att hon har bjöja på sig och här finns ingen toalett på bussen. Sen sa hon hjälp mig mamma kissa ute, o det var ju inte med små bokstäver hon sa de med haha. Hon e inte klok den lille fiseloppan haha!


Nu ska jag göra varm oboy :)

Hejs svejs!

Schhhhhhh!

JaG HaR En HeMlIs....Schhhhhh....SäG InTe DeT TiLl NåGoN!!!!  ;)



BuSaN <3

PuSsSsSsS OcH KrAmMmMm


Sonday night!

Thilde har nästan precis somnat hade lite svårt o somna idag så de tog lite tid, men nu nannar hon gott, min snuttis!

Vi var ju på ikea igår men allt var typ slut av de vi skulle ha det är så typiskt o så störigt när man var så inställd på att köpa dom sakerna o få allt färdigt. Så det får bli en dag i veckan eller till helgen, tredje helgen i rad som vi e på ikea då. Tycker det bara e skoj för man hittar en massa nya saker hela tiden. Men vi fick med oss en dörrmatta, en tak lampa till hallen o en till mikkos kontor o en pläd till soffan, så lite fick vi med oss men igen av dom saker vi skulle, jo lampan men ändå. Aja bättre lycka nästa gång :)

Denna veckan vet jag inte rikigt vad som kommer o hända faktikst så vi tar en dag i taget o ser vad den har o bjuda på. Men vi kommer hålla alla tummar vi har för mikko, hoppas hoppas bara att han får miljösertifikatet och ramavtalet, el hur de nu stavs e inte så bra på sånt där men ja. Så det kommer bli en liten spännande vecka.


Nu plingade micron o mitt te e klart :)

God natt mina vänner <3




Happppyyy :D

Är mätt o belåten efter ha ätit middag och det är så de ska vara :)

Har varit ute i trädgården o fixat lite, så nu ser de inte ut som en soptipp längre, haha!
Nä men det blev faktiskt bra, ska bara inhandla lite saker som vi ska ha där ute nu när hösten e här o snart kommer vintern med får vi hoppas, så loppan får leka i snön!


Im so Happy Happy Happy :D


Nu ska jag baka lera med fiseloppan!

Tjing!


Lördag

Hela morgonen har vi allihopa bara gått o myst o fixat lite här o där. Så det har verkligen varit en lugn morgon. Vi ska snart iväg till ikea o köpa saker till hallen o lite annat smått o gott. Jag måste ju säga de så mycke jobb för en kädhylla o sko hylla. För vi skulle kunna hänga upp en sån tog vi bort garderoben som var där, men det blev mer än de än vi trodde. Fick även byta golv måla tak köpa nya lister, ja typ allt för en liten hylla skulle upp haha. Men bra blev de i alla fall o de e huvudsaken :)


Igår när barnen hade lagt sig så satte jag o mikko på en film, Gran Torino med clintan. Det var super bra, vi satt som fast klistrade framför tvn o år chips o drack julmust med en massa ljus, mysssigt :)
Så den filmen rekomenderar jag starkt!

Jag kan inte glömma de inslaget som dom visade på nyheterna igår om delfinerna, helt sjukt. Hade jag varit där nere o träffat dom idioterna som gjorde de så hade jag gett dom på moppo så som blev gul o blå! Tror de e fler än jag som hade velat de blir så arg!


Nu ska jag släppa ut Tippen!

Krammiss

Vad e de med folk!

Har en mysig kväll med mina älsklingar, kaminen är tänd, tända ljus och första glaset för i år med julmust, det kan inte bli bättre :)

Jag sitter o kollar på tv4 nyheterna nu o dom visade ett inslag från japan hur dom slaktade delfiner för dom tyckte att dom åt upp all fisk som fanns i havet. Helt jäla sjukt säger jag bara, hur kan man bara göra en sån sak dom e dägg djur o deras mat e fisk. Och dom ville inte själv erkänna att dom gjorde de o dom förbjöd tv o filma de men reportrar e inte dumma , dom gömde kamrerna o filmade alltihopa. Så brutalt var de, hoppas dom jävlarna stoppas o döms!
Usch va arg jag blir!


Just de fick höra en grej av mikkos moster idag att dom som blev sjukast av svin grejen var dom som var mellan 5-45 år tror jag de var. Sen är det folk som har sagt att "jag vill inte ha kvicksilver i min kropp", då ska jag berätta att det finns sån liten mägd kvicksilver i den här sprutan att de inte e någon hälsofara och den mägden får du i dig av de får du även om du äter en portion insjöfisk. De lilla som finns där försvinner ur kroppen.

Då fick jag sagt de. Det har blivit mycket svin snack nu på senaste tiden, men det e bara för man vet varken ut eller in med de och man hör en massa hela tiden.


Nu börjar idol igen, hoppas eddi åker ut!

Så där ja

Nu var jag klart med städningen, det tar ju sin lilla tid när man har ett hus med två våningar man ska städa, så nu e här fint o frächt :)
Och man kan äta på golvet så rent e de haha.

Snart ska vi iväg o handla lite, det ekar i kylen och självklart måste man ha godis o massa annat gått när det är fredag och idol!!




Min Alldeles Egna Lilla BlåsFisk <3<3
En Väldigt Söt Sådan :D

Ha en mysig kväll gott folk
Pusss O kram Skumbanan

Fredag= MysPys

Både jag och mikko hade feber när vi gick o la oss igår, men vi tog var en ipren o den gick bort. Så idag har jag ingen feber, bara lite häning o ont i armen men annars är allt bra :)

Ska fixa här hemma lite idag, har ju inte kunnat göra så mycke dessa två dagarna så ska städa o fixa med tvätten lite. Måste ju vara rent o frächt när det är mys fredag :)


Jag vill så gärna till Ullared, det är så många som åker dit nu innan jul o så har alla sagt att där finns jätte mycke. Får se om inte jag kan flöta lite med mikko så vi kan köra dit. Det var som calinens sambo hade sagt, att man behöver ju inte åka upp dit o handla för en massa pengar man kan åka dit som en liten utflykt. Sen om man kommer hem med lite grejor är ju bara en bonus tyckte jag :)  Men jag vill dit i alla fall!

Nu ska vi äta lite frukost

hej så länge


Mys

Nu sitter jag ner bäddad i soffan med kudde o filt, fryser som en isbit, e hängig och jätte trött. Men ska tina upp mig själv med en varm kopp te och titta på unga mödrar. Mikko tog med sig thilde till alex bandy, eller thilde ville själv med så här e lugnt o skönt hemma :)

Mikko skickade precis ett sms till mig där det stod att thilde hade frågat alex om han tyckte de var jobbigt o spela bandy, men på hennes sätt då typ, jobbigt spela bandy. Vilken (snart) två åring frågar något sånt :)
Hon e bara för go!

Ska sluta gnälla lite nu ;)

Baye baye

Ingen höjdare precis

Jag mår verkligen inget bra, vaknade vid två i natt o hade hög feber o hurvudet dunkade o armen gjorde skit ont. Så nu ligger jag o thilde o tittar på film i sängen, får bli en sån mysig film dag idag känner jag. Trodde inte de skulle bli så här, men det går över.

Mikko skickade precis att han hade tagit den nu, så vi får se om han oxå blir dålig, han som tåler så mycke :)

Nu har jag gnällt färdigt :)

Ha en bra dag!


Min Sessa <3



Det bästa jag har är du min Älskade Thilde <3<3

Pust

Jag tog sprutan ändå, men hoppas bara på att man har gjort rätt nu. Har inte ont eller något just nu. Jag var väldigt nervös när vi var på väg dit tills jag satte mig på stolen.Men när hon skulle spruta in de så kände man sig lite yr, men de gick över när man kom ut i friska luften. Tur jag hade thilde med mig som höll min hand ;)
Nä men nu e de gjort o hon som gjorde de på mig sa att de var bra att jag tog den för min dotters skull. Så det kändes lite bättre när jag tog den efter hon sagt de. För jag gör verkligen allt för min älskade dotter.

Mikko har också bestämt sig, han ska oxå ta den i morgon så då e hela familjen varccinerade förutom thilde då. Får se när de väl kommer på tal om vi ska låte henne ta den eller inte.


Dom har ju ändrat tiden för unga mödrar, så i ställer för halv sju på kvällen så går de halv fem. O de e den sämsta tiden dom kunde sätta den på. Så nu kommer man missa flera program för de. O så sänder dom inte dom i repris i heller. Dåligt!

Nu ska jag gå o leka med fiseloppan lite :)

Ciao


Hmmm??

Sitter här o vet fortfarande inte om jag ska ta den förbaskade sprutan. Mamma skickade precis o frågade om jag skulle ta den eller inte. Calinen har bestämt sig nu i alla fall att hon ska ta den, så jag följer med henne dit, tar med mina papper om jag nu skulle ta den.
Calinen kommer till övre kl 2 så får ha bestämt mig tills dess :)


Just nu ligger thilde o sover middag men ska snart väcka henne så vi hinner ta på oss o gå ner till stan tills calinen o noah kommer.


Det finns en sak jag så gärna vill ha, men det är ingen lätt sak att få bara så där Och det kan ta lång tid. Men det är bara till o hålla tummarna :)

Dom håller på o ska bygga tre nya hus bredvid oss o dom håller sånt liv emellan åt så de inte e klokt, men det stör inte mig precis. Men tror det mer stör andra som alltid gnäller o klagar på allt, bara en bil som kör förbi tex. Men det är deras problem!

Nu ska jag gå o sminka mig o ta fram thildes kläder.

Tjing!


Onsdag

Då var det ondag, shit va dagarna går hinner ju inte vakna för man ska gå o lägg sig igen.

Igår åkte vi hem till calinen o noah, och thilde hade köpt en liten present till lille kusinen. Det var en tröja med emil i lönneberga på. Vet att calinen har tittat på den innan o velat ha den. Så hon blev jätte glad för den :)
Vi åt bullar o kakor o jag mös jätte mycke med gossen som thilde brukar säga :)

Usch jag vet inte om jag ska ta sprutan idag eller inte. Calinen hade fått tid till idag så ska gå med henne om nu hon har bestämt sig för o ta den. Men jag e så kluven om jag ska eller inte. Man hör så mycke från allt o alla hela tiden och man hör på nyhetern också en del.
Så ska jag eller inte :§


Jag e så glad för min lilla familj :)
Älskar er <3

Nu ska jag o loppan äta frukost, gott gott :)


Blekinge 09

        

Det var några bilder från en mysig o härlig liten mini semster :)

Nu är det snart Ullared det måste man bara se, galna människor. Men jag är nog oxå galen för jag älskar o gå där inne ;)

Puss på er!

Tuffet :)

Igår var loppan hos mormor och morfar hela dagen för jag o mikko jobbade och fixade i hallen o med en massa annat. Men när vi var på jem o fix o skulle köpa lite grejor så köpte  vi en ny dusch o slang. Men det var ingen vanlig dusch utan de e sån det blir färg, när det är fisjumet så är det blått, när det är lite varmare så blir det grönt o sen när det blir riktigt varmt så blir det rött. Alex ville hoppa in i duschen direkt o thilde tyckte de var roligt :)
Det var mest som en rolig grej men jag måste medge att de var tufft haha.

Idag händer det inte så mycke, är lite trött idag. Thilde vaknde ett antal gånger i natt o hade ont o magen o sen visste inte tippen var han skulle sova, var nog varm. Men i morse när mikko gick upp så gick tippen o la sig på hans kudde så när jag vaknade hade jag en hårig liten krabat bredvid mig :)


Nu sitter vi o tittar på nasses stora film. Thilde var just nu några favoriter som hon gärna vill se, bla e de nasse/nalle puh, pippi, daisy och tingeling filmen. Såg att de hade kommit ut en ny tingeling film på tv igår, får se om tomten kommer med den på julafton :)


See you later alligator

Fyndat :)

Idag har vi varit på Ikea och vi hittade en massa fina saker. Två tak lampor, glas med hjärtan på o ett par andra med något turkost mönster på super fina, kuddar till soffan och en kudde till mig mm. Det var lite klyddigt o gå där inne men de gick bra ändå.

Sen kom vi på när vi gick där inne bland hatt hyllor och sko hyllor hur vi skulle få mer plats i hallen o kunna hänga jackor o ställa skorna, så vi bestämde oss för att ta bort den lilla garderoben som e där. Så det var det första mikko började med när vi kom hem o riva ner den, så nu är vi i full gång här hemma, ja mikko o alla fall. Jag städar undan lite o sånt, men jag o loppan myser mest med godis, chips o läsk framför körslaget :)
Men det kommer bli super bra i hallen när det är klart.


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Busan

Har en jätte mysig fredagskväll med hjärtat och vår busan med tända ljus lite här o var och kaminen är självklart igång. Så nu sitter vi här och väntar på att idol ska börja, mikko är o hämtar mcdonalds mat, vi var lite lata idag så de blev sån mat idag. Och thilde får vara uppe lite längre idag för det är ju helg :)

Jag o loppan var i stan innan idag o vi fynde lite,köpte tröjan på gina,deo coh sån man tar av mascaran med kommer inte på vad de heter just nu. Köpte även en present :)


Måste bara berätta en jätte rolig grej, jag skrattade så tårarna rann på mig igår. Det var så att thilde vaknade igår när vi skulle lägga oss så hon fick ligga mellan oss. Rätt som det var så pruttade hon, då skojade jag med henne o sa, "fy va det luktar". Då säger denna lilla fisen till mig "torka dig mamma". Jag och mikko skrattde jätte mycke, var får hon allt ifrån!

Och en sak till när hon tycker något är gott så säger hon skit gott, men jag försöker få henne till o säga jätte gott men så tjivas hon med mig o säger skit gott när jag säger till henne om hon kan säga jätte gott. Hon han säga de men den busan som hon e så busar hon med oss. Inte ens mormor fick henne till o säga de. Hahaha, vår lilla gummi gumma!

Nä nu började idol!

Pusssss o kraammm!!

Hur ska man göra??

Det här med den svin sprutan, visa säger att man inte ska ta den för man kan få men av den o visa säger att den inte e farlig. O dom här experterna vet ju inte bättre, dom som ska veta om det är farligt eller inte, men nä i stället så säger den ena experten en sak o den andra en annan så dom är ju inte till någon hjälp alls.

Calinen berättade för mig precis att i norge så hade barn ifrån 6 månader o uppåt tagit den och det hade inte hänt något så nu skulle sverige diskutera om dom oxå skulle göra så och det verkade som det var lockande. 

Så nu är frågan om jag nu ska ta den och om jag ska låta thilde ta den, för det är det sista jag vill att hon skulle bli sjuk. Men ska man våga ta den??

Men kan denna dumma svin grejen inte bara försvinna!!


Färdig

Nu har jag fixat o donat klart,nästan i alla fall det är några saker som ska in i garderoben där uppe oxå men sen är jag klar för idag. Jag känner mig så duktig som har fått gjort så mycket idag. Ska stryka lite kläder o sånt oxå sen men de går snabbt. Gör jag när jag tittar på unga mödrar :)

I morgon är det fredag o det innebär en massa mysssssspys :)

Ska åka o handla lite på maxi sen när mikko slutat jobba, o det är snart så jag o loppan får gå o fixa till oss lite efter allt vi har gjort idag. Hon har hjälpt mig en del idag men det tycker hon bara är roligt.

Thilde har en röd trä vagn med prickar på som hon fick när hon fyllde ett av sin gudfar med familj, men i alla fall så hade hon sin docka i den o kom till mig och sa bebis heta noah. Så henns docka heter noah, allt är noah nu förtiden. Om hon bara ser en liten strumpa så säger hon noahs tumpa, hon e för go min lille kikka :)

Nä nu får det vara bloggat klart för i nu i alla fall.

hej svejs

Så det så!

Jag gör vad jag vill och tycker inte folk om det och inte kan acceptera de så kan jag inte göra något åt de. Utan då får dom själv skylla sig!

Blåsigt

Gud  vad det blåser ute, har blåset nästan storm i natt så vi får hoppas båten e kvar i hamnen :)

Igår träffade vi calinen och prins noah. Vi gick i stan en runda men hittade inget speciellt som vanligt. Eller jo en tröja på gina som jag ska köpa nästa gång jag kommer till stan, som jag vet calinen oxå ville ha :)

Sen träffade vi calinen kompis karolin och vi fikade på gilli, alltid lika gott. Efter de så tog vi bussen ut till mamam på jobb och visade upp prinsen i familjen jöns-ols och han fick jätte fina presenter.

Idag tvättar jag för fulla muggar, och thilde hjälper gärna till, duktig kikka som hon e :)


Jag vill till ikea o titta, o vill köpa en massa nytt. Vill förnya här hemma lite, kökssaker, lampor, krukor och nya saker till thildes rum mm. Så får flörta lite med mikko om vi inte kan köra in där till helgen o "kolla" lite :)

Nä nu ska jag busa lite med fise loppan.
Kramissss

Ps. bilder från blekinge kommer när jag hittat sladden till kameran o det är inte de lättaste :)

Hemma :)

Då var man hemma efter en helt underbar liten semester o Blekinge med familjen. Stugan var jätte fin o låg uppe på en kulle så man såg sjön. Malin fick uppgiften att ha hand om kaminen, tända den o hålla igång den o hon var faktiskt duktig. Stugan var på ca 50 km o vi var åtta personer, egentligen 9 men lille noa tar inte så stor plats när vi skulle sova. Jag och mamma satt o garva när vi kom fram när vi fick se den lille stugan den såg mindre ut än vad den var o alla vi skulle få plats i den. Men det gick hur bra som helst.

Malin o madde sov i en våningsäng, calinen o johan sov i en bäddsoffa i tv rummet, jag, mamma o thilde sov i en bäddsoffa precis vid kaminen så vi hade varmt o skönt. Och pappa fick ligga på en luftmadrass, det gick bra men gud va vi skrattade åt honom haha.

Vi gjorde inte så mycket, men det var så skönt att inte göra något. Vi satt för det mesta o bara umgicks o målade i en målarbok som mamma hade köpt med sig. När vi var små så hade vi alltid vars en målarbok o pennor när vi åkte på semester så mamma hade de med sig för skojs skull. Men det var uppskattat av oss alla. Vi åkte o tittade runt lite i dom få affärer de fanns i olofström oxå.

Men det roligaste av allt var att toalett o dusch fanns ju i ett annat hus så man fick springa ut om man skulle på toa. Men nu kommer vi till de roligaste att toaletten var väldigt speciell, det var så att innan man kunde göra sina saker så skulle man sätta i något som liknade en melitta påse, hur de nu stavas, men i alla fall så när man gjort sitt så skulle man trycka på en knapp sen o så brann de du har gjort upp. Så det var jätte jobbigt om du var riktigt nödig o stå o fiffla med o sätta den rätt så den inte fastnade.
Sen var det så läskigt o springa ut där själv när det blev mörkt så vi sprang alltid två stycken,  när vi skulle gå på toa på natten så betämde vi alltid när vi skulle springa ut där haha. Men roligt hade vi :)

Tack för en mysig o härlig liten mini semster allihopa :)

Har bilder oxå men dom kommer kanske senare idag el i morgon.
Annars så händer det inte så mycket idag, ska ha en mysig hemma dag med thilde, tvätta lite o plocka undan o så.

Tjingeling for now :)

RSS 2.0